Kurum Adı : Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://smtal.meb.k12.tr
Adres : Battal Gazi Mahallesi Bosna Bulvarı Kubbe Cad. No6Sultanbeyli İstanbul 34850

VİZYON
Sürekli eğitim ve gelişim yoluyla elde edilen bilgi ve birikimi kullanarak, eğitimde yeni ufuklar arar, yeni metotlar geliştirir ve bu yolda Türk Milli Eğitiminin gelişimine; dolayısıyla Türk Milletinin Çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı olmasını sağlamaya katkıda bulunur.

MİSYON
‘‘Çağdaş uygarlık düzeyinde gelişmeleri yakından takip ederek, alanında uluslararası normlara ulaşmayı hedefleyen örnek okul olmak.’’ Bu amaçla Sultanbeyli Kız Teknik ve Meslek Lisesi; Öğrencilerini, Atatürk’ün ‘Geleceğin Umudu, Işıklı çiçekleri ‘ dediği ; dinamik , bilgiyi güç kaynağı edinmiş, doğaya ve insanlığın sorunlarına karşı duyarlı , geçmişini analiz ederek geleceğini aydınlatan, görev ve sorumluluklarının bilincinde gençler olarak yetiştirir. Eğitimde ‘Toplam Kalite Felsefesini ‘ benimseyerek, her öğrenciye, bilimsel ve kişisel gelişimini en üst düzeyde geliştirebileceği fiziki ve duygusal bir ortam sağlar. Öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine, tüm paydaşları da ortak ederek, öğrenen bireyler, öğrenen aileler ve öğrenen bir toplum oluşumuna katkıda bulunur.

Öğretmen Sayısı : 98
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 2125
Öğretim Şekli : Tekli Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09:00 - 16:50
Derslik Sayısı : 40 Atölye-İşlik Sayısı : 21
Fen Laboratuarı Sayısı : 4 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin